Hirudoterapia


Att använda blodiglar vid åderlåtning var mycket populärt i Sverige, en hälsotrend om dock avtog rejält mot slutet av 1800-talet. Sedan dess har iglar använts både inom den traditionella sjukvården och inom alternativ hälsovård.

Albano Spa och utbildningscenter Spa Hirudoterapia

Behandlingarna sägs öka såväl motståndskraften som allmänhälsan.
Numera har man börjat nyttja blodigelns anticoagulant egenskaper för att hantera vissa sår efter kirurgiska operationer, inom plastikkirurgin för att förhindra blodstockningar. Blodigel är en absolut gåva av medicinsk natur. Nästan 100 hirudosubstanser påverkar direkt vår kropp. Blodigel behandlingar kallas ”hirudoterapi”.

Genom behandling med medicinska blodiglar erbjuds hjälp vid: impotence, åderbråck, artros, tromboflebit (en kärlinflammation i ytliga vensystemet), hemorrojder, högt blodtryck, hjärtsjukdomar, migrän, dåligt läkande sår, ischias,
ledvärk, muskelspänningar, ödem (vätskeansamling), allergier, tennisarmbåge och andra sjukdomar.
Kosmetiska /små/ Bludiglar hjälper mot rynkor, förbättrar ansiktshud blodcirkulation/kolagen.
Nyligen publicerade ett tyskt forskarlag resultat som tyder på att smärtan vid knäledsartros kan lindras med hjälp av blodiglar.

När blodiglar suger blod och blodet kommer in i sug munnen, så borde det koagulera, vilket skulle hindra blodigeln att äta igen. Men i tarmen har igeln aminosyror Houdini, som på ett specifikt sätt hämmar blodets levering. Denna förmåga används för att förhindra uppkomsten av blodproppar vid plastikkirurgi. Man får i gång blodflödet i ett fastsytt finger och förhindrar att vävnaden dör av syrebrist. Ur saliv av blodiglar har många olika substanser identifierats. De påverkar blodets ledningsförmåga och man försöker nu utveckla dem till nya läkemedel.

Under medeltiden användes blodiglar till alla möjliga sorters åkommor som medförde skepsis och fördomar mot dessa underverk. Idag vet vi att när en blodigel biter och börjar suga ut blodet blandar den samtidigt in en speciell verksam blandning med sin saliv, som i denna sammansättning inte finns att få någon annanstans.


Hirudoterapia – cirka 2 timmar

Pris

Måndag – Fredag: 900 kr för första gången / 5 st. bludiglar /, 600 kr för 5 gånger -3000 kr/8 bludiglar/

5000 kr för 10 gånger.
Vi behandlar inte personer ifall av

  • Blödarsjuka
  • Blodbrist
  • Mycket lågt blodtryck (under 90 mmHg)
  • Allmän svaghet
  • Graviditet